Japans Wagyu rundvee en Oer-Hollandse natuur

De hoogste kwaliteit 100% volbloed Japans Wagyu rundvee in Nederland.

Sinds 2003 is De Drie Morgen gevestigd in het Wormer- en Jisperveld, nabij Purmerend. Het agrarisch bedrijf van Caroline Zeevenhooven is 100 hectare groot. Op deze veenweidegrond grazen de befaamde Wagyurunderen zolang het weer het toelaat. Het vee zorgt ervoor dat de unieke Hollandse natuur op een duurzame manier wordt onderhouden.

De Drie Morgen  De Drie Morgen  Wagyu's grazend naast het bedrijf

Het bedrijf "De Drie Morgen" te Spijkerboor NH    Het natuurgebied Wormer- en Jisperveld  Wagyu's grazen naast het bedrijf

100% Volbloed Wagyu

De Drie Morgen fokt louter 100% volbloed Wagyu-runderen. In hun zoektocht naar de beste runderen voor het begrazen van het grasland werden Caroline en haar inmiddels overleden partner Rob Baarsma  geattendeerd op het bestaan van dit van oorsprong Japanse vleesras. Ze kozen voor een raszuivere Wagyu-bloedlijn en kwamen terecht bij een topfokker uit Australië, waar ze embryo's konden selecteren en kopen. De embryo's zijn intussen volwassen koeien en stieren geworden, die zijn opgegroeid door middel van een met zorg samengesteld dieet. Ze hebben ook alweer voor nageslacht gezorgd, zodat de kudde in Spijkerboor een volwassen omvang heeft gekregen.

 

Wagyuvlees

Inmiddels is ons vlees verkrijgbaar via Landgoed Altembrouck


Voor meer informatie over ons vlees verwijzen wij u graag door naar het tabblad "wagyu vlees".

 

100% volbloed Wagyu embryo's en sperma

De Drie Morgen verzorgt ook de distributie van Waygu-embryo's en sperma. Vraag naar de mogelijkheden.

koeien  

 Wagyu's in het Wormer- en Jisperveld               

  

De universiteit van Wageningen

Sinds januari 2010 heeft de vereniging De Drie Morgen met de universiteit van Wageningen een samenwerking. Doordat destijds maar zeer weinig beesten Japen mochten verlaten is er genetisch een smalle basis. Inteelt ligt dus op de loer. Wageningen maakt een genealogisch overzicht van de Wagyu's in Nederland, met als doel inteelt te voorkomen. Een tweede doel is het uitkienen van de beste combinaties tussen koe en stier om te komen tot beesten met een hoge marmering en een hoog gewichtsvolume. Wageningen geeft de fokkers hierover advies.

News

De Drie Morgen TE KOOP

24.03.2014   

Topvlees uit natuurgebied

08.07.2013   

De Drie Morgen en Prime Meat in "De Telegraaf"

13.05.2013   

De Drie Morgen in film "Alles voor de Grutto"

25.03.2013   

"Het vlees is voor de rijken en die blijven er altijd. Crisis of geen crisis."

22.10.2012