De stamvaders

Kroonjuwelen

De Drie Morgen importeerde tweehonderd embryo’s uit Australië, afkomstig van het bedrijf Westholme Wagyu Pty Ltd in Tarana, New South Wales. Dit bedrijf bezit de op één na grootste kudde volbloed Wagyu’s ter wereld, die tot de absolute wereldtop behoren. Ze zijn op 4 juli 2006 verkocht aan de Australian Agricultural Company. Hun genetisch materiaal zal niet verder worden verhandeld. De embryo’s van De Drie Morgen hebben 3 verschillende vaders en 38 verschillende moeders. De koeien behoren tot de drie belangrijkste foklijnen, de Fujiyoshi-bloedlijn, de Kedaka-bloedlijn of de Tajiri-bloedlijn. Die laatste heet ook wel de Tajima-bloedlijn. De stieren zijn drie kroonjuwelen in de Wagyu-fokkerij, die we graag aan u willen voorstellen.

dedriemorgen  dedriemorgen  dedriemorgen

De stamvaders

Volledig gezonde stieren met hoge ‘rankings’ zijn de stamvaders van onze kalveren.

De vaders van onze geïmporteerde embryo’s zijn Hirashige-Tayasu, Itomoritaka en Kitateruyasu-doi. Ze zijn all drie in Japan geboren en daar dus geregistreerd door de Zenwa (de Japanse Wagyu-registratie) met als status ‘Hongen’, de hoogste die de Zenwa toekent.

De Japanse overheid gaf Westholme Wagyu toestemming om deze drie stieren en 84 Zwarte Wagyu-koeien te importeren. Dit is een unieke gebeurtenis, die sindsdien nog maar één keer is voorgevallen. De beesten werden ondergebracht bij Hawkeye Breeders Services in Adel, Iowa, Amerika. Exclusief voor Westholme werd er sperma gewonnen van deze stieren, totdat ze werden opgekocht en afgemaakt door het United States Department of Agriculture. Dit gebeurde vanwege het uitbreken van de BSE in Japan. Uit tests bleek dat de stieren volkomen vrij waren van deze ziekte.

 

Stier DDM Shogun 004, vader Takeda Farm Fukutsuro 004, afkomstig uit de Tajima-bloedlijn. Garandeert een uitstekende kwaliteit vlees met een fijne marmering. Hij heeft een mooie, soepele vacht.

stier

Stier 001, Hirashige-Tayasu, is afkomstig uit de Kedaka-bloedlijn. Het is een belangrijke stier met zijn sterke genetische aanleg voor groei, bovengemiddelde lichaamsomvang en mooi geproportioneerde lichaamsverhoudingen. 

stier

Stier 002, Itomoritaka, met eigenschappen uit zowel de Fujiyoshi-bloedlijn als de Kedaka-lijn, garandeert zijn zoons een excellente vleeskwaliteit, een goede groei en een rustig karakter. Zijn dochters hebben een hoge vruchtbaarheid en zijn sterk in de moederrol.

Stier 003, Kitateruyasu-doi, is afkomstig uit de Tajiri-bloedlijn, maar heeft een dominante aanleg voor een grotere lichaamsomvang dan Tajiri-zoons meestal hebben. Verder garandeert hij een uitstekende kwaliteit vlees met een fijne marmering. Hij heeft een mooie, soepele vacht.

Lees verder: De oorsprong van de Zwarte Wagyu

News

De Drie Morgen TE KOOP

24.03.2014   

Topvlees uit natuurgebied

08.07.2013   

De Drie Morgen en Prime Meat in "De Telegraaf"

13.05.2013   

De Drie Morgen in film "Alles voor de Grutto"

25.03.2013   

"Het vlees is voor de rijken en die blijven er altijd. Crisis of geen crisis."

22.10.2012