Ossenhaas Wellington van wagyu

dedriemorgen

Gerecht voor ongeveer 10 personen

Heerlijke Ossenhaas Wellington van wagyu. Gemakkelijk te bereiden, ideaal voor grote partijen.

Ingrediënten

1 ossenhaas zonder vlies waarvan de kop en de punt zo gesneden is dat de ossenhaas overal even dik is (1 à 2 kg schoongewicht).

400 gram kipfilet

½ bos dragon

20 plakjes gesneden mager rookspek

250 gram gemengde paddenstoelen

3 sjalotten

1.5 dl ongezoete slagroom

2 eidooiers

1 meter bladerdeeg om de ossenhaas ruim in te rollen (op de rol verkrijgbaar bij de groothandel)

3 - 4 eidooiers en een kwast om te strijken

Voorbereiding

de ossenhaas met peper en zout en bak hem in zijn geheel, niet te heet en kort rondom donker bruin. Leg de ossenhaas na het bakken direct in de koelkast en laat hem zo snel mogelijk afkoelen. Hak de paddenstoelen en de sjalotten goed fijn. Hak de dragon fijn. Bak de paddenstoelen, sjalotten en de dragon in de boter en laat het mengsel met het bakvocht afkoelen in de koeling. Cutter de kipfilet fijn in de keukenmachine, voeg tijdens het cutteren de room en de eidooiers toe, zorg dat de massa glad wordt en dikte van pindakaas heeft. Dit heet een farce.  Laat het mengsel niet te lang in de keukenmachine draaien anders schift de slagroom. Meng het afgekoelde paddenstoelen mengsel met de kippen farce en zet het weer in de koeling.

Bekleed het aanrecht of de tafel met plasticfolie, neem een behoorlijke oppervlakte van ongeveer 80 x 50 cm. Zorg dat de folie ruim over elkaar ligt (hier rollen wij straks het geheel in) Leg de mager rookspek plakjes in de lengte tegen elkaar aan, zorg dat je een oppervlakte krijgt waar je de ossenhaas ruim in kunt rollen .Verdeel de farce gelijkmatig over de hele oppervlakte van het mager rookspek. Leg de ossenhaas op de farce en rol het geheel in het plastic tot een dikke worst. Leg de ossenhaas ‘worst’ in de vriezer en zorg dat hij ligt aan vriest.

Rol de ossenhaas worst in een grote plak bladerdeeg, zonder plastic natuurlijk! Zorg dat de sluiting onder is en minstens 5 cm overlapt. Het vlees moet helemaal bedekt zijn met bladerdeeg en mag nergens lekken. Besmeer de overlapping met eigeel anders bakt hij open.

Bereiding

Oven voorverwarmen op 170-180 graden C. Ossenhaas afbakken op een ingevette bakplaat tot een kerntemperatuur van 45 graden (tijdsduur 30-45 minuten). In z’n geheel serveren en aan tafel aansnijden. Serveren met een saus gebaseerd op glace de viande.

Nog geen ingrediënten? Ons Wagyuvlees kunt u direct bestellen via onze Wagyu Webshop.

Terug naar de Wagyu Recepten van De Drie Morgen.

News

De Drie Morgen TE KOOP

24.03.2014   

Topvlees uit natuurgebied

08.07.2013   

De Drie Morgen en Prime Meat in "De Telegraaf"

13.05.2013   

De Drie Morgen in film "Alles voor de Grutto"

25.03.2013   

"Het vlees is voor de rijken en die blijven er altijd. Crisis of geen crisis."

22.10.2012