Wagyu ribeye met paddenstoelenloempia

dedriemorgen

Gerecht voor ongeveer 4 personen

Wagyu ribeye met paddenstoelenloempia’s, rode wijnsaus en gefrituurde salie. Een heerlijk vervrissend gerecht.

Ingrediënten

4 x 170 gr. Wagyu ribeye

3 dl. rode wijn

3 dl. Kalfsfond

Loempia vellen

Verschillende soorten paddenstoelen, 600gr

Eidooier

Groenten (in dit geval boontjes in spek gerold)

Mager gerookt spek

Dragon

Aardappelen (Opperdoeser/ Roseval)

Sjalotten

Boter om in te bakken en de saus mee op smaak te brengen

3 takjes verse salie

Bereidingswijze

Braad de wagyu ribeye rustig aan (matig vuur) in iets boter en laat ze iets roder dan rosé. Haal ze uit de pan en aflaten koelen. Het braadvocht afblussen met de rode wijn, tot 1/3e inlaten koken en daarna apart zetten. Alle paddenstoelen schoonmaken en eventueel wassen en drogen. De sjalotten schoonmaken en fijnhakken. De dragon hakken. De rauwe paddenstoelen goed fijn hakken. De paddenstoelen, sjalotten, en dragon heet bakken in een beetje boter en op smaak brengen met peper en zout. Na het bakken de paddenstoelen goed laten uit lekken of uitdrukken in een bolzeef. De loempia vellen uit leggen en besmeren met eigeel. Verdeel de gebakken paddenstoelen- massa over de loempiavellen en vouw ze als een echte chinees tot de mooiste loempia’s.

Kook de boontjes in water met een beetje zout tot ze beetgaar zijn en spoel ze direct koud. Rol de boontjes in de plakjes gerookt spek. Frituur de geplukte salieblaadjes kort goudgeel in de hete olie 180grC en houd ze warm. Voeg de kalfsfond aan de afgebluste braadjus toe, laat tot 2/3e inkoken en maak er een lekkere saus van met als laatste klontjes koude roomboter. Snijd de aardappelen in plakken en kook ze beetgaar, daarna omschudden in een beetje roomboter.

Opmaak

Nu wordt het lastig, want alle producten moeten gelijktijdig warm en gaar zijn zodat wij ze mooi op het bord kunnen leggen. Bak de loempia’s in de frituur op 180 graden Celsius. Verwarm de wagyu ribeye op een plaat in de oven. Verwarm de boontjes en de aardappelen ook in de oven of eventueel in een pan met een beetje water en boter. Verwarm de saus. Rangschik alle producten vanuit het midden op het bord, garneren met de gefrituurde salie.

Nog geen ingrediënten? Ons Wagyuvlees kunt u direct bestellen via onze Wagyu Webshop.

Terug naar de Wagyu Recepten Pagina van De Drie Morgen.

News

De Drie Morgen TE KOOP

24.03.2014   

Topvlees uit natuurgebied

08.07.2013   

De Drie Morgen en Prime Meat in "De Telegraaf"

13.05.2013   

De Drie Morgen in film "Alles voor de Grutto"

25.03.2013   

"Het vlees is voor de rijken en die blijven er altijd. Crisis of geen crisis."

22.10.2012