Wagyu Sukiyaki

dedriemorgen

Gerecht voor ongeveer 4 personen

Sukiyaki is een gerecht dat in kleine porties aan tafel met een gourmetstel of in bij voorbeeld een elektrische koekenpan wordt klaargemaakt. Traditioneel wordt sugiyaki samen met shirataki-noedels geserveerd, maar het kan ook met witte rijst worden gegeten.

Ingrediënten

600 g Wagyu-entrecote, dun gesneden

120 g bamboescheuten

250 g bosui

150 g enoki-take of Japanse steelchampignons

10 g shiitake-champignons

350 g spinazie

250 g tofu

300 g uien

4 zeer verse eieren

50 ml lichte vleesbouillon

shirataki-noedels of witte rijst

150 ml sukiyaki-saus (supermarkt of groothandel)

zonnebloemolie

Bereiding

Snij de entrecote in halfbevroren toestand in zo dun mogelijke plakjes en leg ze onder plastic folie op een schaal in de koelkast. Snijd de uien in ringen. Snipper de bosuitjes en verwijder het donkergroene bovenste gedeelte. Verdeel de tofu in blokjes en de bamboescheuten in kleine stukjes. Veeg de shiitake en enoki-take schoon, snijd ze doormidden en verwijder harde stukken. Was de spinazie en schud die zo veel mogelijk droog.

Dek de tafel met voor iedereen een kom of bord, een kom voor de noedels of de rijst, een kommetje met een geklutst ei, bestek of eetstokjes. Zet een gourmetstel of een elektrische koekenpan op tafel, laat de pan goed heet worden en giet er wat zonnebloemolie in. Doe de bosui in de pan en laat even fruiten. Schuif de bosui naar de zijkant, verdeel het vlees in de pan en bak het kort aan beide kanten totdat het rosé is. Haal het vlees daarna uit de pan en leg het apart. Giet 100 tot 150 ml sukiyaki-saus in de pan, en daarna ¼ kopje vleesbouillon. Voeg zodra het vocht kookt, de tofu, bamboescheuten, ui, shiitake en enoki-take en spinazie toe en laat het zachtjes sudderen. Voeg als er te weinig vocht overblijft, wat meer bouillon en sukiyaki-saus toe. Laat de ingrediënten naar persoonlijke voorkeur gaar worden, maar kook ze niet langer dan 10 minuten. Kook intussen de noedels of de rijst. Leg, wanneer het groente-sausmengsel op smaak en dikte is, het vlees er nog even bovenop om weer warm te worden, maar niet zo lang dat het te gaar wordt. Zet het vuur nu op de laagste stand en serveer de noedels of de rijst. Iedereen kan met stokjes of bestek het vlees en de groenten uit de pan pakken en door het geklutste ei halen. Voeg naar smaak extra saus toe. Mochten er gasten zijn met bezwaren tegen een rauw ei, het gerecht kan ook uitstekend zonder worden gegeten.

Nog geen ingrediënten? Ons Wagyuvlees kunt u direct bestellen via onze Wagyu Webshop.

Terug naar de Wagyu Recepten van De Drie Morgen.

News

De Drie Morgen TE KOOP

24.03.2014   

Topvlees uit natuurgebied

08.07.2013   

De Drie Morgen en Prime Meat in "De Telegraaf"

13.05.2013   

De Drie Morgen in film "Alles voor de Grutto"

25.03.2013   

"Het vlees is voor de rijken en die blijven er altijd. Crisis of geen crisis."

22.10.2012